ΥΛΙΚΑ:
750 γρ. αλεύρι για όλες τής χρήσεις
500 γρ. χλιαρό γάλα
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 φακελάκι ξερή μαγιά
2 βανιλιες
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνι
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το χλιαρό γάλα τη μαγιά το αλεύρι(την μισή ποσότητα)το αλάτι με την ζάχαρη και της βανιλιες. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί η μαγιά και συνεχίζουμε ρίχνοντας το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να φτιάξουμε ενα ελαστικό ζυμάρι. Ανοίγουμε φύλλα πάχους 2 εκατοστών και κόβουμε σε ότι σχέδιο μας αρέσει και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 λεπτά περίπου.Τέλος τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι μέχρι να ροδίσουν.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας Γιώργος Χριστιανός, τις συνταγές του οποίου θα βρείτε και εδώ: https://www.facebook.com/GiorgosXristianosSelidaMageirikhs/?__mref=message_bubble