Χοντρό ή αλλιώς προβατίνα

Χοντρό ή αλλιώς προβατίνα…

Υλικά:

1 κιλό χοντρό από χεράκι
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 ποτ. του κρασιού κρασί
λίγο ξίδι για το σβήσιμο
κανέλα

μπαχάρι αλάτι

πιπέρι
σπιτικη σάλτσα
2 κουταλιές μπελτέ
λιγο λάδι για το τσιγάρισμα

Εκτέλεση:

Τσιγαρίζω το κρέας στην χύτρα με λίγο λάδι και δυο μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα. Σβήνω το κρέας με το ξύδι και μετά με το κρασί και ρίχνω τα μπαχαρια,το πιπέρι, την κανέλα, το αλάτι, 4 κουτ. σπιτική σάλτσα μαζί με 2 κουτ. σούπας μπελτέ και νεράκι.  Σκεπάζω και βράζω για 1 ώρα στην χύτρα.  Σβηνω το μάτι και αφήνω άλλα 1Ο λεπτά μέχρι να πέσει η βαλβίδα από την χύτρα μου.

Για τα μακαρόνια βράζω σε αλατόνερο για δέκα λεπτά.  Τα σβήνω με λίγο καυτό λάδι.  Τα βάζω σε ένα ταψί και ρίχνω επανω την σάλτσα από το κρέας και πασπαλίζω με τυρί (σκληρό τυρί Δανειας, το τέλειο για μένα). Ανακατεύω και σερβίρω.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.