Υλικά :
- 2-3 βραστές πατάτες μετριες
- 2 κρεμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 2-3 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. τυρί γκούντα τριμένο
- 2 κ.σ. τυρί πεκορίνο τριμένο (αν θέλετε)
- 250 γρ. φέτα τριμένη με τα δάχτυλα
- λίγο άνηθο (προαιρετικό)
- πιπερι
- 1 αυγο
- αλεύρι για το τηγάνι
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπώλ ρίχνετε τις πατάτες και τις λιώνετε.
- Βάζετε με την σειρά όλα τα υπόλοιπα υλικά, μαζί και το αυγό.
- Ζυμώνετε καλά να ενωθούν τα υλικά.
- Πλάθετε κεφτεδάκια και τα αλευρώνετε.
- Τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά να γίνουν ροδοκόκκινοι.
- Τρώγονται μια χαρά και ζεστοί και κρύοι.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έδωσε ο ξενώνας “Μαργαρίτα”.