Υλικά:
Ζύμη:
- 3 κούπες αλεύρι
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- 1,5 κούπα χλιαρό νερό
- 1/2 κ.γ. ξύδι
- 1/2 κ.γ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
Υλικά:
- 3-4 φρέσκα μανιτάρια
- 1 κρεμμύδι
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 κονσέρβα τόνου
- ελιές ψιλοκομμένες
- 1/2 κονκασέ ντομάτα
- κέτσαπ – μουστάρδα
- ρίγανη, πιπέρι, πάπρικα
Εκτέλεση :
Για τη ζύμη:
- Τοποθετούμε σε μπολ το αλεύρι.
- Ρίχνουμε στο κέντρο τη μαγιά και τα υπόλοιπα υλικά και σιγά σιγά το χλιαρό νερό.
- Ζυμώνουμε ώσπου η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.
- Την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί σκεπασμένη με πετσέτα.
Για το γαρνίρισμα :
- Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε λίγο λάδι, ρίχνοντας 1 κουταλάκι αλάτι, ένα ζάχαρη και λίγο πάπρικα.
- Ρίχνουμε και τον τόνο, τη ντομάτα, τη ρίγανη, το πιπέρι, λίγο ξύδι και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά.
- Ανοίγουμε τη ζύμη.
- Απλώνουμε πάνω της τη σάλτσα τόνου.
- Προσθέτουμε ψιλοκομμένα τα μανιτάρια, τις πιπεριές, τις ελιές, τη μουστάρδα και το κέτσαπ.
- Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έδωσε ο ξενώνας “Μαργαρίτα”.